Rusko - Dánsko 4:3 v E-skupine - Heroickí Dáni drvili v power play

05.05.2011 Celý región

Bratislava 5. mája (TASR) - Hokejisti Ruska vyhrali vo štvrtok na MS v Bratislave nad Dánskom 4:3. V prvom vystúpení v osemfinálovej E-skupine podal severský tím heroický výkon a riadne potrápil favorita.

Dáni sa v sobotu o 16.15 stretnú s Nemeckom, Rusi hrajú až v nedeľu, tiež popoludní s Českom.

E-skupina:

Rusko - Dánsko 4:3 (1:2, 2:0, 1:1)

Góly: 10. Zinovjev (Nikulin, Zaripov), 31. Zinovjev (Morozov, Zaripov), 35. Zinovjev (Zaripov, Morozov), 46. Arťjuchin (Kornejev, Nikulin) - 12. Hardt (Starkov), 20. Bödker (Hersby), 48. Hardt (Starkov)
Rozhodcovia: BALUŠKA (SR), Persson (Švéd.) - Carnathan (Kan.), Tillerkvist-Jönsson
vylúčení: 2:3 na 2 min.
presilovky: 0:1
oslabenia: 0:0
9204 divákov.

Rusko: Nabokov (50. Barulin) - Nikulin, Belov, Aťjušov, Ťjutin, Kalinin, Kornejev, Jemelin, Kulikov - Zaripov, Zinovjev, Morozov - Radulov, Tereščenko, Kovaľčuk - Afinogenov, Kajgorodov, Arťjuchin - Tarasenko, Kuliomin, Gorovikov.
Dánsko: Andersen - Nielsen, Lassen, K. Jensen, Jesper Jensen B, Mads Bödker, Hersby, Eskesen - Jakobsen, Starkov, Hardt - Dedn, Dresler, Storm - Madsen, Christensen, Mikkel Bödker - Jesper Jensen, Staal, Poulsen.

Ruskí hokejisti boli od začiatku rýchlejší, lepšie korčuľovali a z ich úvodnej aktivity sa zrodil prvý gól. Lenže potom akoby vo svojich výstavbách pokračovali akademicky, do ich hry sa vkradla komplikácia a naopak vyhasla iskra. Medzitým sa Dáni už osmelili, vyrovnali a až do konca tretiny pôsobili kompaktnejšie. V závere hrali Dáni presilovku, hrali ju veľmi zle, lenže napokon sa ku krížnemu prieniku pred bránku odhodlal Mikkel Bödker a svoj raritný blafáčik usmernil do siete 14 sekúnd pred klaksónom. V druhej časti sa chvíľu zdalo, že by dánske štruktúry mohli odolávať technicky a korčuliarsky vyspelejšiemu favoritovi, lenže ten rapídne zvyšoval obrátky a zo série obrovských šancí sa podarilo Zinovjevovi skompletizovať hetrik. Rusi priebeh ovládli aj kombinačne, tutovky nepremenili Radulov, Morozov i Kajgorodov. V tomto rytme Rusi pokračovali aj po druhej prestávke, Arťjuchin z pohotovej dorážky zvýšil, no aj ďalšie poľavenie súper využil a skorigoval na rozdiel gólu. Pri pokuse o zabránenie gólu sa zranil Nabokov a striedajúceho Barulina nenechali navnadení Dáni ani chvíľu v pokoji. Pravda, Rusi vyrábali naďalej väčšie vzruchy, ale Dáni na ich pomery fantastický výkon zavŕšili takmer trojminútovou hrou bez brankára, v ktorej sa štyrikrát riskantnými rozohrávkami dostlali do útočného pásma a v záverečných sekundách neboli ďaleko od senzačného vyrovnania.

Tabuľka E-skupiny:

1. ČR                   2    2    0    0    0    8:1    6
2. Nemecko       2    2    0    0    0    6:3    6
3. Rusko             3    2    0    0    1    8:8    6
4. Fínsko             2    1    0    0    0    6:3    3
5. SLOVENSKO 2    0    0    0    2    6:8    0
6. Dánsko          3     0    0    0    3    4:15  0
 

Vyberte región